top of page

Luisteren & vragen Het is misschien een beetje wennen als je naar een school gaat waar geen les gegeven wordt. Dat gebeurt hier namelijk niet. Er is geen klas, geen schoolgebouw, geen afgesproken leerdoelen. We oefenen met luisteren en het stellen van vragen. Het basisontwerp is gestoeld op de Socratische methode zoals o.a. de Grieks Atheense filosoof Socrates deze al toepaste 2500 jaar geleden. We reizen door de hele stad om onze vragen te beantwoorden. Om een begin te kunnen maken met het vormen van Teams van Twaalf hebben we een aantal aantrekkelijke startvragen geformuleerd. Deze kunnen natuurlijk door een team gaandeweg worden aangepast.  Bekijk hier alle startvragen.

10+2=12 Organisatievorm 10 Kinderen/jongeren (0-23) plus 2 volwassenen vormen samen een Team van Twaalf. Het team kan heel divers zijn maar komt samen rondom een gedeelde interesse (via de startvragen). Vanuit deze interesse bedenken ze samen vragen en proberen deze te beantwoorden. Dit doen zij door met elkaar een weekprogramma te bedenken en uit te voeren. Een team is hierin volledig autonoom.

10 Kinderen en Jongeren We werken met kleine groepen van 10 diverse kinderen van verschillende leeftijden, achtergronden en stadsdelen. Deels zijn deze kinderen door bijvoorbeeld hun school benaderd maar er is ook ruimte voor vrije inschrijving. Voor alle kinderen geldt dat zij een interesse hebben voor één van de startvragen. 


2 Volwassen begeleiders Per groep van 10 kinderen gaat ten minste één bekwame pedagoog mee samen met nog een tweede volwassene. Dit kan bijvoorbeeld een student, ambtenaar of vrijwilliger zijn. Samen begeleiden zij de 10 kinderen. Het is niet de bedoeling dat de volwassenen al antwoorden hebben op de vragen van kinderen. Zij zijn er niet om "les te geven" maar om de gezamenlijke vraag helder te maken en de kinderen te begeleiden. Bekijk alle begeleiders.

Praktische informatie:

Deelname is gratis.

Leeftijden: 0-23 jaar, verschilt per vraag.

Uitvoering:  13 t/m 17 juli 2020.

Tijd: ongeveer tussen 09.00 en 17.00 (ieder team maakt eigen afspraken)

Start/verzamellocatie: nader af te spreken na aanmelding.

Organisatie door gemeente Amsterdam en BOA (Coöperatieve Vereniging Breedbandnetwerk Onderwijs Amsterdam)

TEAM TWAALF IS VOL, ER ZIJN GEEN BESCHIKBARE PLAATSEN MEER voor de week 13 juli t/m 17 juli.

fullsizeoutput_24d0.jpeg
bottom of page