top of page

NU.nl meldt: Twee gewonden door stroomstoring Amsterdam, veel hinder in binnenstad


Door een grote stroomstoring in de binnenstad van Amsterdam, zijn twee gewonden gevallen. Als gevolg van een geraakte kabel ontstond op de Weteringschans een steekvlam, waarbij twee mannen gewond zijn geraakt.

De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd, meldt de veiligheidsregio aan NU.nl. Een man heeft brandwonden, de andere persoon bevond zich ook nabij de vlam. Beiden waren aanspreekbaar. "Het leek mee te vallen."

De stroomstoring ontstond toen bij werkzaamheden rond 10.30 uur een kabel op de Daniël Stalpertstraat werd geraakt. De man die de kabel heeft geraakt "staat nog na te trillen" maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

"Dit zorgde echter wel voor een soort kettingreactie in de kabels", meldt de woordvoerder. De steekvlam deed zich voor bij café Mulder op de Weteringschans. Het pand is ontruimd, evenals een nabijgelegen supermarkt.

Ontruimingen

Ook op twee andere plekken in de stad is enige tijd brand geweest, onder meer in elektrokasten in de Quellijnstraat en de Nieuwe Looiersstraat. Hierdoor moesten nabijgelegen woningen, een locatie van het Leger des Heils en een kinderdagverblijf ook ontruimd worden.

Het deel van de binnenstad met postcode 1070 tot en met 1075 ervaart hinder van de storing. Trams staan stil, stoplichten werken niet en het Rijksmuseum is ontruimd. De veiligheidsregio raadt mensen dan ook af naar het getroffen gebied te reizen.

Op dit moment kunnen monteurs nog niet het stroomstation aan het Frederiksplein in om dat te repareren. "Er staat nog rook in en de politie heeft dat ons dan ook afgeraden. Wanneer we wel naar binnen kunnen is nog niet duidelijk", zei een woordvoerder van Liander rond 12.45 uur.


bottom of page