top of page

Telegraaf meldt: Stroomstoring in Amsterdam duurt nog wel even


Graafwerkzaamheden in de Daniël Stalpertstraat in Amsterdam-Zuid zijn de vermoedelijke oorzaak van de enorme storing die Amsterdam heeft getroffen. De werkzaamheden veroorzaakten een kettingreactie waardoor de stroom in een groot deel van de buurt uitviel. Bij de Weteringschans raakten twee mannen gewond door een steekvlam die uit de grond kwam. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis, maar waren nog wel aanspreekbaar. Een van hen liep brandwonden op. In een stroomverdeelkast in de Quellijnstraat had een explosie plaats en brak brand uit. Meerdere elektriciteitskastjes in de buurt begaven het na de knal.

Op het Weteringcircuit, voor Café Mulder, kwam er om nog onbekende redenen tegelijkertijd iets tot ontploffing. In het trottoir is door de explosie een halve meter diepe krater in de grond geslagen. De rotonde is met lint afgezet, en meerdere ambulances en de politie zijn aanwezig.

Het tramverkeer lag korte tijd stil. Rond 11.30 uur reed ongeveer de helft van de tramlijnen weer de normale route. Alleen de lijnen die het getroffen gebied in de wijk De Pijp doorkruisen, rijden nog niet doordat er geen stroom op de bovenleiding staat. De metro bleef tijdens de stroomstoring gewoon in bedrijf. De politie heeft, zoals gebruikelijk bij grote stroomstoringen, extra agenten de straat op gestuurd.


bottom of page