top of page

WRM

GLAS

VEZE

L?

Onderwijs- en cultuurinstellingen hebben steeds sneller internet nodig. Zij maken immers veel gebruik van multimedia, zoals muziek, filmpjes, weblogs, videoconferenties. Daarnaast komt er steeds meer digitaal lesmateriaal via de “Cloud” beschikbaar. En ook cultuurinstellingen beschikken over steeds meer digitale content. Multimediale toepassingen vragen veel bandbreedte om met een groot aantal leerlingen informatie snel en goed beschikbaar te stellen.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

 

Supersnel: een glasvezelverbinding biedt de snelste toegang tot het internet met onbeperkte mogelijkheden. Uploaden van bestanden gaat net zo snel als downloaden.

 

Stabiel en betrouwbaar: instellingen zijn voor de dagelijks lespraktijk en bedrijfsvoering steeds meer afhankelijk van hun netwerk en de internetverbinding. Daarom is het belangrijk dat de verbindingen betrouwbaar en stabiel zijn. Een glasvezelverbinding biedt die stabiliteit en betrouwbaarheid.

 

Kwaliteit: kwaliteit van online media wordt steeds beter, Ontwikkelaars van toepassingen houden rekening met steeds snellere internetverbindingen. Mooiere websites, filmstreams, Cloud-toepassingen: hiervoor zijn “bredere” verbindingen nodig.

 

Onderwijs op afstand: dit komt binnen handbereik. Meekijken met een expert in het museum of ontdekken hoe dieren in Artis worden verzorgd: je hoeft er de deur niet meer voor uit.

 

Voorstellingen online: veel culturele instellingen willen een voorstelling of een deel daarvan op hun website plaatsen. En musea willen soms een deel van hun collectie laten zien aan de bezoekers van hun website. Prachtige digitale content, die hiermee ook voor het onderwijs beschikbaar is.

 

Toegankelijker lesmateriaal: leerkrachten kunnen hun lesmaterialen veel sneller opslaan in de Cloud. Op die manier kunnen leerlingen het materiaal ook bekijken als ze niet op school zijn, maar bijvoorbeeld vanuit huis terwijl ze met hun huiswerk bezig zijn. Lesmateriaal wordt daardoor nog toegankelijker.

 

Efficiënter beheer: ook voor het beheer van de schoolnetwerken biedt glasvezel voordelen: het is nu mogelijk om de “server uit de school” te halen en het beheer te centraliseren. Efficiënter beheer en gebruik van middelen leidt tot besparing van kosten.

 

Beschikbaarheid diensten: de bedrijfsvoering van scholen en instellingen kan ook profiteren van glasvezel. Zo kan bijvoorbeeld telefonie via het netwerk een aanzienlijke besparing op de kosten opleveren .

 

Op de toekomst voorbereid: glasvezel biedt dus veel voordelen voor scholen en hun leerlingen. Door dagelijks gebruik te maken van snelle verbindingen en de bijbehorende mogelijkheden zijn leerlingen en leerkrachten goed voorbereid op de verdere digitalisering van de wereld.

bottom of page