top of page

Plastic Soup Party Boat


Wij kijken met heel veel plezier terug op vrijdag 28-4-2017. Voor BOA en de kinderen van de Denise school (Esprit) was de dag een groot succes. De Denise school leerlingen gingen plastic uit de grachten van Amsterdam vissen op een boot die volledig gemaakt was van gerecycled plastic, mogelijk gemaakt door Plastic Whale ( de eerste plastic fishing company te wereld).

De dag begon een beetje koud en ontzettend nat maar dat mocht de pret niet drukken. Wij hebben ons verzameld om 09:45 om de BOA goody bags uit te delen. De Denise boot ging als eerste varen onder de begeleiding van de zingende cast van Hondenhartje ( de nieuwe jeugd opera van De Nationale Opera en Ballet).

Tijdens het wachten op de terugkeer van de kinderen raakten wij in gesprek met de moeder van één van de leerlingen en ze zei het volgende “.. my daughter was looking forward to today for a long time, she could not believe that their idea was getting taken seriously” end quote.

Toen de kinderen terugkwamen varen was het weer een stuk beter geworden en het zonnetje kwam te voorschijn. Zwaaiend en juichend kwamen de leerlingen aan. Alle kinderen gingen met een grote glimlach naar huis vol trots op wat zij uit de grachten hebben kunnen vissen.

Vanuit BOA zijn wij blij dat er een vervolg op de BOA lab-dag heeft kunnen plaatsvinden. Wij vinden het belangrijk om onderwijs en cultuur met elkaar in contact te brengen.

Meer informatie over de dag @BOA_Amsterdam (#Koningsvissen)


bottom of page